Printen, laten printen en prijzen

Als u maar heel weinig print is de aanschaf van een nieuwe printer vaak een onverstandig idee. lees hier waarom en oordeel zelf!

  • de kosten van een simpele printer, je hebt ze al van een paar tientjes, dus is de verleiding groot om er een aan te schaffen maar besef dan wel dat de printerfabrikanten ze zo goedkoop maken om dat ze de winst maken op de inktcartridges. De prijzen varieren van ca € 7,95 tot € 29,00.

  • De meeste cartridges hebben een inhoud van rond de 15 ml, dit is dus maar een paar theelepeltjes, Een paar pagina’s met foto’s en je hele set of in elk geval een aantal cartridges zijn leeg voor je het in de gaten hebt.

  • Maar ook als je bijna geen volvlakken print en je print alleen maar tekst in zwart, toch raken de kleurencartridges leeg, hoe dat kan vraagt u zich af? dan moet u eens luisteren naar wat uw printer doet als u het knopje aan indrukt. U hoort dan de printerkop heen en weer bewegen en je hoort vaak een motertje lopen. Dit is het reinigingsproces wat softwarematig door de fabrikant is ingebouwd. Bij elke in- en uitschakeling hoort u dit en dat reinigingsproces werkt alsvolg, Onder de kop zit een soort van schoonmaakbedje wat een aantal keren langs de printkop gaat of rolt. Op dat moment wordt er inkt naar buiten gespoten dat als poetsvloeistof wordt gebruikt. Voor elke kleur wordt de kop gereinigd. U begrijpt het, deze inkt gaat gewoon verloren zonder dat het op uw afdrukken komt. Dit proces herhaald zich bij elke in en uitschakeling maar ook tijdens het printen, na een bepaald aantal pagina’s gaat de printer reinigen en doet dat voor elke kleur afzonderlijk. zo kan het dus gebeuren dat u alleen maar zwarte tekst print en als u op een gegeven moment een kleurenprint wilt maken, blijkt dat er één of meerdere kleuren toch op zijn terwijl u er niets van op papier hebt gezien.

  • Daarbij komt nog dat als u een hele tijd niet print, pakweg een maand of vier, dan blijkt bij printen dat er witte lijnen door de tekst lopen, dit betekend dat de inktkop, niet helemaal afsluit als hij in rust staat, en is de inkt in de spuitopeningen uitgedroogd, waardoor u of een nieuwe kop nodig heeft, (bij printers waar de cartridges alleen maar een inkttankje zijn) of een nieuwe cartridge nodig heeft (bij printers waar de printkop op de cartrige is gemonteerd.)

  • Print u dus niet wekelijks, dan is het waarschijnlijk verstandiger om uw documenten via een copyshop te laten afdrukken.

Daarnaast lijkt printen thuis soms wel goedkoop, zeker als het om wat tekst gaat en u gebruikt hier en daar een kleurtje. Maar als u foto’s of plaatjes afdrukt, slurpt het inkt, en is een kleuren afdruk bij ABCombi, ook al kost het € 0,45 toch voordeliger, met als bijkomend voordeel dat wij op een laserprinter printen, dus geen vlekkende inkt als het document per ongeluk een beetje nat wordt.

Ons advies is daarom: print je niet elke 14 dagen, schaf dan niet een printer aan, maar laat het door ons afdrukken. Echt u bent veel voordeliger, en u krijgt altijd een superieure kwaliteit op 100 grams, helder wit en gestreken papier!

En wilt u er niet voor naar de winkel, mail het door met naam en adresgegevens waar wij het document naar toe moeten sturen en u krijgt het gewoon thuisgestuurd of direct naar degene waar het naar toe moet.

Uiteraard tegen vergoeding van verzendkosten.

 

De prijzen voor printen of kopiëren zijn aan elkaar gelijk, en zijn afhankelijk van het aantal prints dat u maakt, er wordt gerekend per enkelzijdig A4

Wij drukken standaard af op 100gr gestreken papier van het merk Color Copy. Deze bewuste keus hebben wij gemaakt omdat wij van mening zijn dat wij een top kwaliteit moeten leveren en dit wordt dan ook in de meeste gevallen zeer gewaardeerd door onze klanten. Daarnaast is het ook in ons voordeel, omdat hierdoor  het machinepark minder te lijden heeft van stof, waardoor we minder storingsgevoelig zijn. Mocht u op ander papier afgedrukt willen hebben dan zal dit de prijs beïnvloeden al naar gelang uw wensen in papierkwaliteit.

A4 prints of kleiner                                           A3 print

aantal                 zwart                 kleur               zwart                kleur

1-100                     0,10                  0,45              0,20                  0,90                           

101-500                0,09                  0,40              0,18                  0,80                           

501-999                0,08                  0,35               0,16                  0,70                            

> 1000                  0,07                  0,30              0,14                  0,60

Als u regelmatig iets te printen heeft en meer dan ca. 1000 prints per jaar bij ons afneemt, dat kunt u een account bij ons laten aanmaken en worden de door u gemaakte prints één keer per kwartaal, half jaar of jaar gefactureerd. Hiermee voorkomt u een berg bonnen voor de boekhouding(boekhouder/penningmeester)

Wilt u iets laten printen? Mail het naar info@abcombi.nl of als uw bestand te groot is via www.wetransfer.com.

Als u daarna even met ons belt op 0529 - 451 892 dan weten wij dat uw opdracht er is en kunnen wij u gelijk zeggen wat het moet gaan kosten.